Online IR-program
Tanulj házilag fermentálni Müller Ildivel! – videó workshop
Alkalmazott táplálkozástudományi továbbképzés – 2023.12.08.
Speciális emésztőrendszeri és kapcsolódó táplálkozástudományi fórumest
Saláta főtt quinoával
A tavasz elérkeztével egyre színesebbek a piacok standjai…
Szuperfood: koriander
A koriander javítja az IBS, különböző szív- és érrendszeri betegségek kockázati tényezőit…
Endometriózis esetén javasolt étrendi alapok
Egyes étrendi változtatások segíthetnek az endometriózis tüneteinek enyhítésében…
Az autoimmun betegségek megelőzése
D-vitamin és Omega-3 kiegészítőkkel kapcsolatos új megállapítások…
Mindez arra késztette az orvosi kutatókat, hogy vizsgálják meg, hogy a jódhiány szerepet játszik-e az emésztőrendszer bizonyos daganatos megbetegedéseiben.
Az eredmények azt mutatják, hogy a világ jódhiányos területein élők nemcsak hajlamosabbak a jódhiányos golyva kialakulására, hanem magasabb arányban szenvednek például gyomorrákban is. Irán belső (tengertől távoli) területein a gyomorrákos betegek 2,5-szer nagyobb arányban voltak súlyosan jódhiányosak, mint a kontroll betegek. A gyomorrák a leggyakoribb daganatos megbetegedés Északkelet-Törökország azon részein is, ahol a jódhiány gyakori, valamint a jódszintek a daganatos gyomorszövetekben szignifikánsan alacsonyabbak voltak, mint a környező egészséges szövetekben (hasonló a helyzet Kína bizonyos belső területein, ráadásul Magyarország kísérteties hasonlóságokat mutat a cikkben említett területekkel).
Források:
Még nincs fiókod? Regisztrálj Most!
Vissza a Bejelentkezéshez
Örülünk, hogy itt vagy, nézz körül!
A megadott e-mail címre küldjük az ideiglenes jelszavad
Biztosan törölni szeretnéd a Profilod?
Profil törlése
Sajnáljuk hogy így döntöttél. Reméljük, hogy mihamarabb viszonlátunk
Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!