Ebéd/vacsora alternatíva: főtt burgonya friss korianderrel, resztelt májjal

posted in: Cikkek | 0

A burgonyát megfőztem, majd pici zsiradékon megpirítottam, hozzá adtam az apróra vágott koriandert. Egy kisebb vöröshagymát, 2 gerezd fokhagymát és egy újhagymát apróra vágtam, zsiradékon megpirítottam, majd hozzá adtam az apróra vágott májat (borjúmáj volt, de nyúl/kacsa/csirkemáj is tökéletes).

Mindig hangsúlyozzuk a máj fogyasztás fontosságát, azt javasoljuk, hogy 2-4 naponta fogyasszatok, hisz nagyon magas a tápanyag-sűrűsége. Egy szelet máj (kb. 70 g) többek között rengeteg:
-A vitamint (napi ajánlott bevitel 900%-a)
-B12 vitamint (napi ajánlott bevitel 820%-a)
-folátot (napi ajánlott bevitel 60%-a), cinket (napi ajánlott bevitel 55%-a)
-rezet (napi ajánlott bevitel 500%-a) tartalmaz és a természetes vaspótlás egyik legjobb formája (napi ajánlott bevitel 25%-a).

Törekedjetek rá, hogy teljes értékű ételeket fogyasszatok. Szép estét Nektek!
(Ezt a vacsorát egy 4,5-5 órás hegyvidéki túra után fogyasztottunk…