Kacsa-vadas recept 2 főre

Kacsa-vadas recept 2 főre
2018.06.24.
  1. Zsiradékon (kókuszzsírt használtam) megpirítottam egy nagyobb fej vöröshagymát, 2 gerezd fokhagymát és 4-5 levél babérlevelet.
  2. Kicsit pirítottam a kacsamellet (szeletekre vágva) is, majd hozzáadtam a feldarabolt zöldségeket (fél zeller, 2 fehérrépa, 4-5 sárgarépa).
  3. Ezt felöntöttem alaplével és vízzel. Kb. 3 órát lassú tűzön főztem a húst és a zöldségeket együtt .
  4. Amikor már a hús is puhává főtt, kivettem és a zöldségeket 1 dl kókusztejszín és 2 teáskanál mustárral pépesre turmixoltam.
  5. Sóval és borssal, kakukkfűvel ízesítettem. Ez után vissza tettem hozzá a húst.
  6. Köret most rizs volt, amit szintén alaplével készítettem (opcionális, jól illik hozzá még zellerhasáb is, vagy rizstészta, főzőbanán, akár burgonya, édesburgonya).

Szép napot Nektek!


Ha időben szeretnél értesülni aktuális eseményeinkről, aktiváld havi rendezvényértesítőnket!