Nyereményjátékot indítunk

posted in: Cikkek | 0

Nyeremény ez alkalommal is egy zacskó “Mélytengeri magnézium-fürdősó”: https://www.paleocentrum.hu/…/Melytengeri-magnezium-furdoso… Ezt azok között fogjuk majd kisorsolni, akik megfelelő információval tudnak szolgálni arról a városi legendáról, hogy vajon ténylegesen HATÓSÁGILAG van e bármiféle veszélye májételek fogyasztásának (antibiotikum-maradványok, nehézfémek, mikrobiológiai problémák). NEM bulvármagazinok … Continued

A hiperaktivitás és az elhízás megelőzésében is segíthet a D-vitamin (összefoglaló)

posted in: Cikkek | 0

Polgár Annamária szakmai Kolléganőnk hónapról hónapra érdekes kivonatokat készít számunkra különféle szakfolyóiratokból (dietetikai, gyógyszerészeti, stb). Ezek segítségével megosztunk most pár érdekességet Veletek is: @ 1. @@@ A hiperaktivitás és az elhízás megelőzésében is segíthet a D-vitamin (összefoglaló) Az 1-3 éves … Continued

Ebéd-vacsora alternatíva

posted in: Cikkek | 0

Mindig mosolygok magamon, mikor főzünk az külön történet, hogy lefotózom Nektek a menüt, hogy minél több ötletet tudjunk adni. Addig nem lehet beleenni ám. Hoztam is egy receptet Nektek, ha már ebédidő van. Ebéd-vacsora alternatíva: Kókusztejes-currys csirkeragu, kölessel és tisztított … Continued

Házi készítésű májkrém recept

posted in: Cikkek | 0

Májkrémes posztom után sokan kérdeztétek, hogy milyen zöldségkrémet szoktam csinalni, ezért hoztam erre is egy példát. *PADLIZSÁNKRÉM* 2 egész padlizsánt félbe vágtam, kókuszzsírral, sóval-borssal megkentem és betettem a sütőbe. (Kb. 30-35 percig, míg puhára sül.) Egy fej vöröshagymát és 3 … Continued

Házi készítésű májkrém

posted in: Cikkek | 0

Nagyon szeretem a májkrémet, ezt mindig házilag készítem el. Különböző friss zöld fűszerekkel (bazsalikom, petrezselyem, koriander, kakukkfű) az ízét is lehet kombinálni. A másik nagy kérdés mindig, amit szoktak tőlünk kérdezni hogy “mire kenjem?” Zöldségekre! Mai reggelim pontosan ez volt: … Continued

Nutriterápiás hatóanyagok

posted in: Cikkek | 0

A nutriterápiás hatóanyagok, például a flavonoidok nagyon fontosak, azonban a fruktóz (gyümölcscukor) miatt itt valóban lényeges szempont a mértékletesség is (az idényjellegen túl). Az egyik kedvenc idénygyümölcsünk a sárgabarack. 100 gramm sárgabarack átlagosan 4 gramm fruktózt tartalmaz, egy étkezéssel nagyjából … Continued

Gyümölcsök fogyasztása az egészség miatt

posted in: Cikkek | 0

Szinte mindig javasoljuk az élénk színű növények, ezen belül gyümölcsök fogyasztását. A nutriterápiás hatóanyagok, például a flavonoidok nagyon fontosak, azonban a fruktóz (gyümölcscukor) miatt lényeges szempont a mértékletesség is (az idényjellegen túl). Ennek a szinte már-már tényleg fekete cseresznyének nem … Continued

Táplálékkiegészítési célú élelmiszerek

posted in: Cikkek | 0

Két, számomra nagyon fontos funkcionális, azaz táplálékkiegészítési célú élelmiszer: — szárított paradicsom a magas kálium-tartalom miatt — fenntartható forrásból származó, nyers vöröspálma-olaj a magas és nagyon komplex (kevert) E-vitamintartalom miatt. És mindezek mellett még számos más előny is. Pár szem … Continued