Ma is tápanyagdús reggeli

posted in: Cikkek | 0

Ma is tápanyagdús reggelivel indítottam a napot: Resztelt kacsamáj, kókuszzsíron megpirított lilakáposzta és Főzőbanán és egy kis zöld. Fűszerezésnek sót, borsot és kakukkfüvet használtam. Szép napot Nektek! 🌈

Reggeli zöldségek

posted in: Cikkek | 0

Étkezés előtt-közben mindig eszem valami zöldet, mai reggelinkhez ezt a finomságot készítettem: Zöld saláta, répa, makadámdió-olaj/olívaolaj, pár szem makadámdió, aszalt paradicsom. Fűszerezésnek sót, borsot és egy kis parmezánt használtam. Fontos, hogy NEM csak ez volt a reggelim, keményítő nélkül nem … Continued

Lazacos-póréhagymás-gombás-basmati rizs

posted in: Cikkek | 0

Kemping körülmények között is tápláló reggelivel készültünk a hegyi túránkra. 🏕⛰ Lazacos-póréhagymás-gombás-basmati rizs. A rizst készítettem el elsőnek, majd hozzá adtam a darabokra vágott lazacot, gombát és poréhagymát, tovább főztem, míg a lazac elkészült. Izesítésnek sót és zöldfűszereket használtam. Szép … Continued

SYNLAB – közlemény az anti-TPO mérésekkel kapcsolatosan

posted in: Cikkek | 0

A Táplálkozás-Beállítás Facebook csoportban néhány hete kritikus cikk tűnt fel a SYNLAB anti-TPO vizsgálatával kapcsolatosan. A leírtak szerint számos esetben 1300 U/ml feletti mérési eredmények születtek, ami felkeltette az oldal szerkesztőjének figyelmét. Mivel lehetőséget kaptunk rá (melyet ezúton is köszönünk!), … Continued

Az egyik legpaleobb alapanyag

posted in: Cikkek | 0

Csodálatos mindenféle ragus receptben, elsősorban persze markáns anyagcsere-profilok számára (és aki szereti) Tepsis paszternákkal ajánljuk… (hypoallergén, alacsony FODMAP és elég szigorú paleolit AIP)

A jód megelőző szerepe a gyomorrák elleni védekezésben

posted in: Cikkek | 0

Nemcsak a pajzsmirigy, hanem többek között a mellszövet és az emésztőrendszer számos része is hasonlóságot mutatnak abban, hogy mindegyikük magas jódkoncentrációt tartalmaz (vagy kellene tartalmazzon). A gyomorfal és gyomornyálkahártya sejtjei különösen koncentrálják a jódot, kihasználva többek között az antioxidáns hatásait. … Continued

Kacsa-vadas recept (2 főre)

posted in: Cikkek | 0

Zsiradékon (kókuszzsírt használtam) megpirítottam egy nagyobb fej vöröshagymát, 2 gerezd fokhagymát és 4-5 levél babérlevelet. Kicsit pirítottam a kacsamellet (szeletekre vágva)is, majd hozzáadtam a feldarabolt zöldségeket (fél zeller, 2 fehérrépa, 4-5 sárgarépa). Ezt felöntöttem alaplével és vízzel. Kb. 3 órát … Continued